Slik lager du din egen julekrans

Tenk så koselig å pynte inngangspartiet til hjemmet ditt med en vakker julekrans. Her får du noen gode tips til hvordan du enkelt kan lage din unike dørkrans.

Inngangspartiet til hjemmet ditt er det aller første som møter deg og gjestene dine. Her ute er det supert å pynte med grønne små trær, lys og ikke minst en frodig julekrans. Vakre kranser kan du kjøpe ferdig fra blomsterbutikkene, eller du kan lage en selv – slik at du får akkurat det uttrykket som du liker aller best.

Interflora har mange gode tips til deg som ønsker å lage din egen krans. Det viktigste er at her finnes det ingen fasit på hvordan kransen skal være. Du velger selv hva du vil bruke og hvordan du ønsker å pynte kransen til slutt.

Dette trenger du til dørkransen

  • Ulike grønne materialer (eks: granbar, einer, squarrosa, kristtorn eller ulike typer eucalyptus
  • Vikletråd
  • Halmkrans i ønsket størrelse, eksempelvis 40 cm i diameter
  • Saks til ståltråd og grener

Slik gjør du det

  1. Fest og snurr mot klokka: Ta et par runder vikletråd rundt kransen for å feste tråden. Legg det grønne inntil kransen, og surr tråden et par ganger rundt. Husk å legge alle stilkene mot høyre på kransen.
  2. Dekk all halmen: Legg på nytt grønt, surr tråden noen runder og forsett slik til kransen er dekket. Pass på at du legger materialene så tett at de skjuler både halmkransen og ståltråden.
  3. Avslutningen: Til slutt må du løfte opp materialene du begynte med, slik at de siste stilkene legger seg under og blir skjult. Etter noen runder med vikletråden fester du den ved å vikle den inn på baksiden av halmkransen.
  4. Pynting: Hvis du ønsker, kan du for eksempel pynte kransen din med kongler, glitter og lys før du henger den opp på døra. PS: Har du dobbeltdør, er det flott å ha to kranser ved siden av hverandre.

KILDE: INTERFLORA


Last ned GRATIS digital huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

Jul hos Horisont boliger

Klikk deg videre og les mer om hvordan du kan skape magisk jul i nytt hus fra Horisont boliger