Jul i nytt hus
Fortryllende jul i Villa Sjøstrand
Fyll kakeboksene uten førjulsstress
Å ha sju ulike slag kaker på fatet er en gammel tradisjon til jul. Hvilke sorter man baker er forskjellig, og varierer med både geografi og familietradisjoner. Ofte kan det bli både hektisk og stressene å rekke all bakingen før juledagene kommer. For mange er det heller ikke like viktig lenger at det er hele sju ulike småkaker i kakeboksene. Det aller viktigste er at juleforberedelsene skal være både hyggelige og minnerike.

Bakedag med venner
En veldig koselig måte å fylle kakeboksene på, er å gjøre bakingen til en sosial hyggekveld. Du kan invitere gode venner hjem på bakedag. I forkant avtaler dere hvem som lager hvilken kakedeig, også tar alle med seg sin deig til bakedagen. Så er det bare å sette på litt julemusikk og finne frem julebrusen. Senk skuldrene og kos dere med bakingen. Etterpå deles de ferdigbakte småkakene slik at alle får med seg hjem fire-fem ulike slag i kakeboksene.
Populære julekaker
Ifølge matprat.no er de mest vanlige sju kakeslagene til jul: krumkaker, berlinerkranser, pepperkaker, sandkaker, fattigmann, goro, serinakaker, smultringer, sirupsnipper, kransekake og kokosmakroner. I tillegg ser man at mange i dag ønsker mer moderne varianter slik som cookies i sjokolade og biscotti.
Kilde: Matprat.no

Kromkaker er en tradisjonsrik julekake for mange.