Enkle høsttips til deg

Hva bør du huske på å gjøre før kulda setter inn? Her kommer ti enkle høsttips fra oss i Horisont boliger.

1: Gjør plenen vinterklar

Klipp plenen en siste gang på høsten, men husk å ikke klippe plenen helt ned. Plenen overvintrer best med litt høyde. Pass også på at du ikke tråkker for mye på plenen etter at rimfrosten er kommet. Det kan føre til redusert plenkvalitet med synlige fotspor neste vår. Hvis du har frukttrær, må du huske å plukke vekk nedfallsfrukten. Blir den liggende på plenen, tiltrekkes gnagere og brunsnegler.

2: Gi gressklipperen pleie

Det er en fryd å starte vårsesongen med en ren gressklipper som klipper godt. Gi derfor klipperen en høstrengjøring. Kanskje er det på tide med en service? Da er det lurt å bestille dette nå, så unngår du ventetid når neste hagesesong starter.

3: Rengjør markisene

Det er smart å rengjøre markiser, parasoller og screens før skitten blir til jordslag og mugg når luftfuktigheten stiger. Tilfør gjerne litt eddik i vannet, og vask av med våt svamp. Husk at du ikke må rulle sammen duken før den er helt tørr igjen.

4: Pakk vekk trampolinen

Hvis du ønsker god sprett i trampolinen neste vår, må du ta jobben med å pakke den vekk før kuldegradene kommer. Pass på å gjøre dette når trampolinen er helt tørr, så slipper du jordslag og mugg i duken.

5: Rens grillen

Det er bare å glede seg til neste grillsesong. Den blir ekstra hyggelig hvis du har vasket og renset grillen nå på høsten. Hvis du ikke gjør dette, vil det samle seg mugg og skitt i matrestene når grillen blir stående i lang tid i fuktig vær. Hvis smusset sitter ekstra godt fast, kan du gjerne bruke en grillrens som hjelper seg å løse fettet på en effektiv måte.

6: Planlegg vårens blomstring

Høsten er tiden for å tenke på vårblomstene. Blomsterløk kan settes fra september til november, men pass på å gjøre dette i god tid før frosten kommer slik at løken får dannet røtter. Blomsterløk kan settes både i blomsterbed, i krukker og i gressplenen.

7: På gjensyn med utemøblene

Husk å rydde utemøblene dine vekk før vinteren kommer. Det aller beste for møblene, er hvis de kan stå tørt og frostsikkert. Har du ikke mulighet til det, kan du sette de under tak eller dekke de til med presenning. Pass på slik at det er god gjennomlufting under presenningen, slik at du unngår mugg. Husk også å rengjøre hagemøblene og tørke de godt før de settes bort.

8: Rens takrennene

Det er lurt å rense takrennene for løv slik at det ikke blir oversvømmelse. Se til at det ikke ligger løv over sluk på flate tak.

9: Ta inn høytrykkspyleren og steng utekranene

Unngå at slanger og koblinger sprekker i vinterkulda. Pass på at du rekker å tømme hageslangen og stenge utekranene før kuldegradene kommer.

10: Monter julebelysning

Det er mye enklere å montere julebelysning før snøen kommer. Er du lur, gjør du dette allerede i høst, så er det bare å sette i kontakten når desembermåneden kommer.

Kilder: Det norske hageselskap, Felleskjøpet, Plantasjen,Huseiernes Landsforbund, Mester Grønn, Huseierne

Jeg ønsker å snakke med en boligveileder
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

Les flere saker fra oss