Fordeler med å bygge nytt

Er du i en prosess der du vurderer om du skal bygge ny eller kjøpe brukt bolig? En ny bolig gir deg forutsigbarhet i mange år fremover, og er en smart investering både for lommeboka, helsa og trivselen til deg som skal bo der. Her er noen tips til deg som vurderer å bygge ny bolig!

Last ned GRATIS digital huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

En bolig skreddersydd dine ønsker og behov

Velger du å bygge nytt, får du en bolig som er tilpasset dine ønsker og behov. Du får rett og slett muligheten til å skreddersy din egen bolig helt fra start. Kjøper du brukt bolig må du forholde deg til valgene som forrige eier har gjort.

Ny bolig gir lavere strømkostnader

En ny bolig har lavere energiforbruk enn en eldre bolig. Med dagens høye strømpriser, vil du merke det på lommeboken allerede når den første regningen skal betales. Jo høyere snittprisen er per kWh, jo mer vil det utgjøre på fakturaen fra strømleverandøren din.

Du slipper oppussing og økonomiske overraskelser

Med en ny bolig er alt nytt – i mange år fremover. Du slipper å bekymre deg for tilstanden på det elektriske anlegget, utilstrekkelig isolasjon, lekkasje fra taket, bad eller kjøkken som må renoveres eller behov for drenering på grunn av fukt i kjelleren.


Forutsigbar totalpris på ny bolig

Alle som har pusset opp en bolig vet at det ene gjerne fører det andre med seg. Kvadratmeterprisen blir ofte mye høyere enn du hadde sett for deg. Bygger du nytt med Horisont boliger så vet du totalprisen før byggeprosessen starter. Dessuten slipper du stressende budrunder ettersom nye boliger har fastpris.

Last ned GRATIS digital huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

Mindre dokumentavgift på ny bolig

På en ny bolig betaler du 2,5 prosent i dokumentavgift kun av tomteverdien. Kjøper du en brukt bolig betaler du samme prosentandel, men av hele kjøpesummen. Å bygge ny bolig kan gi deg besparelser på mange titalls tusen – bare i dokumentavgift.

Sunt inneklima med balansert ventilasjon

Nordmenn tilbringer om lag 90 prosent av tiden innendørs. I en ny bolig er du sikret et moderne, balansert ventilasjonssystem som bidrar til et godt inneklima. I tillegg til å ha frisk og behagelig luft, gjenvinner ventilasjonsanlegget 80 prosent av varmen fra den brukte lufta.

 Lunt hjem i ny bolig

Utettheter i byggkonstruksjonen, for lite isolasjon og dårlige vinduer er de største energityvene i eldre boliger. En bolig med høyt varmetap er både kostbar og ukomfortabel å bo i. Boliger som bygges i dag har krav om 25 cm med isolasjon i yttervegger og 30-35 cm i tak samt 3-lags vinduer.

5 års reklamasjonsrett på ny bolig

Som eier av en ny bolig er det trygt å vite at vi har reklamasjonsansvaret i fem år etter overtakelsen. Skulle det oppstå feil eller mangler har vi lovpålagt plikt til å rette opp i dette.

Boligkonsulenten hjelper deg – hele veien Boligkonsulentene hos Horisont boliger har bistått mange barnefamilier, enslige og par på vei til boligdrømmen. Uansett om du skal bygge enebolig på ett plan, et stort hus med utleie, på skrå tomt eller flat, har du din boligkonsulent i ryggen – fra det første møtet og frem til overtakelsen av ditt nye drømmehjem.

Fleksibelt med ferdighus fra Horisont boliger

Selv om vi leverer ferdighus, så betyr ikke det at ditt hjem trenger å være likt katalogmodellen. Bruk husmodellene som inspirasjon – våre boligkonsulenter og arkitekter hjelper deg med å tilpasse boligen slik at den blir skreddersydd til nettopp din boligdrøm.

Last ned GRATIS digital huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

Her er noen av våre husmodeller

Les mer her