Bygge hus med utleiedel

Vi i Horisont boliger ønsker at du skal bo smart. Derfor har vi flere flotte husmodeller med utleiedel slik at du kan sikre deg skattefrie inntekter hver måned.


Å bygge nytt hus med utleie gir deg mange fordeler og muligheter. Kanskje er drømmen om nytt hus nærmere enn du tror? Les mer om alle fordelene her:

Derfor er det smart å bo med utleie

Det er mange fordeler med å bygge et nytt hus med utleie. I mange tilfeller kan en utleiedel være med å realisere hele drømmen din om å bygge nytt hus. Her lister vi opp de viktigste fordelene et nytt hus med utleie gir deg:

  • Utleiedelen gir deg ekstra inntekter hver måned. Det er viktig i forhold til banken. De analyserer din betalingsevne som avgjør om du får lånefinansiert byggeprosjektet ditt.
  • Du kan benytte leieinntektene til å betale raskere ned på boliglånet ditt.
  • Mange av våre kunder ønsker også å benytte leieinntektene til sparing.
  • Du trenger ikke å leie ut utleiedelen din til ukjente. Noen velger å benytte sitt nye hus med utleiedel som en generasjonsbolig, hvor for eksempel barnas besteforeldre flytter inn i leiligheten.
  • En utleiedel i huset kan bli den perfekte «førstegangsboligen» til barna dine. Kanskje kan de flytte inn her når de blir studenter.
  • En utleiedel vil øke verdien på huset ditt for videre salg i fremtiden.

Det er mange fordeler ved å bygge nytt hus med utleie. For mange familier er en slik skattefri leieinntekt et viktig økonomisk bidrag som gjør at man kan betale ned på boliglånet eller sette av pengene til sparing. 

Husmodeller med utleie

I Horisont boliger har vi flere flotte hus hvor våre arkitekter har tegnet inn smarte utleiemuligheter. Vi har husmodeller både i herskapelig stil og moderne hus med utleie. Våre hus med utleie kan bygges på både flate og skrå tomter. Her kan du se nærmere på våre hus med utleie.
Last ned GRATIS digital huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

Smarte leieinntektene som er skattefrie

Hvis du bruker minst halvparten av boligen du eier til eget bruk, er det skattefritt å leie ut resten. Dette gjelder så lenge verdien av utleiedelen i huset er mindre enn verdien av ditt eget boareal. Utleiedelen er også skattefri hvis hele eller en større del av boligen leies ut for inntil 20.000 kroner i inntekståret. Det betyra t det er først hvis du leier ut hele eller mer enn halvparten av egen bolig for over 20.000 kroner i året, at samtlige leieinntekter for hele året er skattepliktige. Disse reglene gjelder per januar 2022. Les mer på Skatteetaten.

 Vi ønsker at du skal bo trygt. Da kan det være smart å vurdere å bygge huset med en utleiedel.

Hvilke krav stilles til en utleiedel?

En utleieleilighet regnes som en selvstendig boenhet, og har derfor de samme byggtekniske kravene som hovedhuset. Kort fortalt betyr dette blant annet at leiligheten skal ha egen inngang, eget ventilasjonsanlegg, tilstrekkelig med lys og fasiliteter som kjøkken og bad. I tillegg skal rømningsmulighetene være på plass, og leiligheten skal lyd- og brannisoleres. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss hvis du lurer på noe om det å bygge hus med utleie. Våre boligrådgivere på våre salgskontorer hjelper deg gjerne og kan svare deg på alle dine spørsmål om fordeler, tekniske krav eller hvilke kommunale regler som gjelder for akkurat din boligtomt.

Vi kan skreddersy hus til å få utleiedel

I Horisont boliger er ikke et ferdighus et ferdig hus. Våre ferdighus kan endres på. Det betyr at vi alltid kan gjøre tilpasninger og tegne om på våre ferdighus slik at du får akkurat de løsningene som du ønsker. Dette gjelder også for utleie. Så hvis du liker et av våre hus veldig godt, som ikke har utleiemulighet i planløsningen sin, ønsker vi at du tar kontakt med oss. Sammen med våre arkitekter og ingeniører vil vi gjøre alt vi kan for at du skal få din boligdrøm oppnådd. Kanskje kan vi skreddersy en utleiedel i ditt drømmehus eller finne frem til en annen løsning som passer godt i forhold til både dine økonomiske budsjetter og ikke minst tomten huset skal bygges på.

Ståle Slotta er daglig leder hos en av våre dyktige forhandlere, BBE Agder AS. Han er alltid klar til å ta en prat med deg om å skreddersy et hus med utleie.

Snakk med oss om hus med utleie

Så ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er her, og vi er alltid tilgjengelig for deg til å ta en helt uforpliktende prat om det å bygge nytt hus. Vi har lang erfaring og et av landets største fagmiljø innen trehusbygging i ryggen, så sammen skal vi skape de beste boligløsningene for deg slik at du og dine kan bo fint – bo smart – bo godt.
Jeg ønsker å snakke med en boligveileder
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

Ferdighus du kan endre på