Bo smart med mindre bolig

Å bo i et lite hus betyr ikke at du må leve trangt. Tvert imot. En mindre bolig med smart planløsning inneholder alt du trenger og litt til. Det gir deg også større rom når det gjelder fritid og økonomi.

Last ned GRATIS digital huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

HUSNYHETER!

Våre to nye husmodeller Terra og Pratum gjør at du kan bo både fint, smart og godt på en mindre tomt.

Mindre tomter krever smartere løsninger

Fortetting gjør at tomtene på markedet blir mindre. Det betyr at man må bygge på mindre areal. Mange tror at det kreves en stor tomt for å oppfylle boligdrømmen, men dette er heldigvis ikke riktig.  

Når vi i Horisont boliger snakker om små ferdighus, så handler det om antall kvadratmeter. Størrelsen trenger imidlertid ikke å gå på bekostning av bokvaliteten. Alt handler om planløsningen, og det har våre arkitekter tenkt på når de har tegnet store så vel som små hus til mennesker som skal bo alene, som par eller familie.

Funkishuset Balans rommer mye på sine 124 m2 over ett plan. Med fire soverom og åpen stue- og kjøkkenløsning på nesten 46 m2, er Balans perfekt både til å vokse opp og bli gammel i.

Små ferdighus koster mindre

I tillegg til at selve byggesettet og kostnaden ved oppføring er lavere på et lite ferdighus, vil energibehovet til oppvarming være mindre enn når du bor i en stor bolig.

Som ny boligeier skal du, uavhengig av husstørrelse, leve godt i mange år uten å bekymre deg for mye vedlikehold. Ettersom årene går, vil imidlertid vedlikeholdsbehovene melde seg. Da vil kostnadene knyttet til vedlikehold naturligvis være lavere enn på et større hus.

Husmodellen Terra er skapt for familien som vil bo arealeffektivt og moderne på liten tomt. Med åpen stue- og kjøkkenløsning på hovedplan og fire soverom i andre etasje, blir hver etasje en egen, naturlig sone. I Terra kan du bo godt på 115 m2.

Mer fritid og større frihet med en liten enebolig

Når vi har fri, vil vi gjerne bruke tiden på familie, venner og favoritthobbyen. En mindre tomt med en arealeffektiv enebolig, gir deg mer tid til å gjøre det du egentlig har lyst til når du først har fri.

For mange innebærer det å ha sin egen enebolig også større frihet enn å bo i en flermannsbolig med tilsvarende bruksareal. Man får gjerne mer hage og bestemmer selv når det er på tide å male eller foreta annet, utvendig vedlikehold. Som eier av en enebolig blir man rett og slett sjef, også over utsiden av husets fire vegger og i egen hage.

På 107 m2 rommer husmodellen Pratum bl.a. tre soverom, to boder, ekstra WC og en åpen stue- og kjøkkenløsning. Innfelt gavl gir opplevelsen av en forlenget bolig hvor du kan du sitte skjermet og nyte kaffen selv om det blåser og regner ute.

Bo nå, men planlegg for fremtiden

Livet består av ulike faser hvor vi har forskjellige behov. Frydefulle barneføtter som skal trippe lettbent nedover trappen, korpsets selverklærte kornettstjerne som skal kunne øve i en egen sone eller en livssituasjon som krever soverom, bad og oppholdsrom på ett plan? I et hjem fra Horisont boliger, kan alt legges til rette – også i et mindre ferdighus.

Ferdighus med høy fleksibilitet

Selv om vi kaller våre boliger for ferdighus, betyr ikke det at de ikke kan endres på. Last ned vår gratis huskatalog, og bruk den som inspirasjon og utgangspunkt for tilpasninger.

Når du har funnet ditt favoritthus, hjelper våre boligkonsulenter og arkitekter deg med å se nærmere på detaljene.

Enhver boligdrøm er forskjellig, akkurat som at en husmodell kan bli ulik fra en familie til en annen. Mens noen ønsker å la det ene soverommet bli en større del av den sosiale sonen, ønsker andre at kjøkkenet skal flyttes fra første til andre etasje. Det er nemlig høy fleksibilitet både når det gjelder endringer og tilvalg. Sammen skreddersyr vi boligen, slik at den passer med din horisont!

Jeg ønsker å snakke med en boligveileder
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

Fordeler med nytt hus

Uavhengig av størrelse på boligen, er det mange fordeler med å leve i et nytt kontra et eldre hus. Nye boliger er energieffektive med moderne ventilasjonsanlegg som gjenvinner varmen og sørger for et sunt og godt inneklima. Du får muligheten til å skreddersy løsninger helt fra start, og slipper økonomiske overraskelser knyttet til vedlikehold. I tillegg blir du spart for nervepirrende budrunder ettersom en ny bolig har fastpris. 

Å være eier av en ny bolig er rett og slett mer lønnsomt, komfortabelt og forutsigbart – uansett hvor stort huset er.